3 maart 2017

21 maart 2017 Dinerlezing Jan en Sanne Terlouw “Schrijverschap en politiek”

Door hetlogboek

Jan Terlouw behoeft nauwelijks introductie.  Hij is natuurkundige en gepromoveerd in kernfysica, fractievoorzitter van D66, minister van economische zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer.

Jan zet zich in voor het herstel van de bedreigde aal, was hij ambassadeur van Stichting Varkens in Nood en geeft lezingen over het belang van natuurbehoud.

Op 1 december 2016 net na zijn 85e verjaardag hield hij in “De Wereld Draait Door”  een indringende toespraak over de wereld, het milieu, de politiek en de afname van het sociaal vertrouwen.

Jan Terlouw heeft een flink aantal boeken geschreven waarvan Oorlogswinter (1972) en Koning van Katoren (1971) wel de bekendste zijn. Het boek “Gevangenis met een open deur” kwam uit in 1986 nadat een van zijn dochters benaderd was door een sekte.

Terlouw’s politieke interesse schijnt door in zijn boeken met eigentijdse problemen als het milieu, de politiek of de geschiedenis, de democratie, het vrije woord, het liberalisme en anti-extremisme. Hij laat zien dat je problemen van alle kanten moet bekijken voor je een beslissing neemt.

Al vanaf het midden van de jaren tachtig schreef Terlouw samen met zijn dochter Sanne Terlouw aan een jeugddetective. Door tijdgebrek van Jan heeft Sanne dit boek uiteindelijk zelf onder haar pseudoniem Ike Smitswater in 1993 uitgebracht als “Het raadsel van de familie Liezekies” .

Na zijn pensionering hebben ze samen het schrijven weer opgepakt en zes boeken in de serie Reders & Reders geschreven, waarin een vader en een dochter samen moorden oplossen.  Daarna volgde “De Verdwenen Menora” en hun laatste boek “In huis met een seriemoordenaar”, over de seriemoordenaar Hans van Z.

In 2016 rondde Jan nog twee boeken af. Het kinderboek “Hebzuchtgas” en de novelle “Kop uit het zand”.

De lezing zal gaan over het schrijverschap en de politiek. Het wordt een inspirerende avond met veel wisselwerking tussen dochter en vader over hun schrijverschap, hun boeken, hun onderwerpen en hun beeld van de samenleving.

En natuurlijk met de verkiezingen koud 6 dagen achter de rug, zullen de politieke meningen over wat er is gebeurd en wat er kan gaan gebeuren niet ontbreken!

Alvast een voorproefje van hoe Jan Terlouw de jongerenafdelingen van de politieke partijen op een lijn heeft gekregen in een mooi manifest:

Kom genieten van deze bijzondere avond op deze mooie locatie in het historische Zwiggelte.

De kosten voor de dinerlezing zijn € 25 per persoon inclusief het tweegangen-diner en koffie of thee.
U kunt zich ook alleen voor de lezing opgeven. Kosten € 10 per person inclusief koffie of thee.

De plaatsen voor het diner zijn inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel opgeven voor de lezing alleen.

  • U bent welkom vanaf 18.30 uur. Het diner begint om 19.00 uur.
  • De lezing begint om 20.00 uur en u kan in de zaal terecht vanaf 19.30 uur.

Locatie: Restaurant De Klipper, Hoofdstraat 24, Zwiggelte


 

 

 

 

Nog even een gevoel krijgen over de onderwerpen van een aantal van de afgelopen lezingen?
Als uw op de hoogte wilt worden gehouden over de lezingen, meldt u dan hier aub aan.