6 januari 2016

Dinerlezing: Nooit Af

Door hetlogboek

Op 16 februari krijgt u misschien een nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, zorg, overheid en management.

Martijn Aslander is onze gast. Hij is ideeënbedenker, schrijver en veelgevraagd spreker en stond aan de wieg van Lifehacking.nl en Permanent Beta. Ook is hij de bedenker van onze dinerlezingenserie.
Zijn eerste boek Easycratie gaat over de netwerk- en informatiesamenleving. In Nooit Af, krijgt het een derde dimensie.
Van Wikipedia naar Wikihouse! Niemand weet meer waar het heen gaat met deze wereld? En dat is niet erg, volgens Martijn. Hij gaat in- en uitzoomen.
En zo als altijd bij Martijn wordt het een avond vol inspiratie.

Samenvatting van het boek
boek-nooit-af-cover-new[1]Nieuwe technologieën, vormen van samenwerken en verdienmodellen: de kranten staan er bol van. De veranderingen gaan nu zo snel dat onze organisaties en werkvormen, die nog gericht zijn op het vinden van langdurig werkende oplossingen, steeds vaker vastlopen.
In Easycratie, het vorige boek van Martijn Aslander en Erwin Witteveen, beschreven ze wat deze nieuwe netwerk- en informatiesamenleving inhoudt en hoe deze is ontstaan, nu ligt de focus op de gevolgen ervan. Nooit Af gaat over wat er gebeurt nu iedereen vrij kan publiceren, dupliceren en produceren en wat de impact is op de maatschappij en economie als mensen dit niet alleen om financiële redenen doen, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit levert ongekende mogelijkheden op die bovendien voortdurend groter en beter worden. Er is helemaal geen tijd meer voor blijvende oplossingen. Burgers, bedrijven en organisaties moeten leren het Nooit Af-principe te omarmen. We moeten onze zaken regelen met oplossingen die juist tijdelijk zijn, zodat we ons voortdurend kunnen aanpassen en verbeteren. Dit vereist een totaal nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, wonen, relaties, overheidstaken, management en wetgeving. Nooit Af zet de eerste stap.

De mening van Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau over “Nooit Af”
Met bijzonder veel belangstelling en plezier heb ik Nooit Af gelezen. Ik ben er enthousiast over. Mijn complimenten voor dit mooie boek. Het grote aantal voorbeelden en terreinen waarop bestaande manieren van werken vastlopen en nieuwe oplossingen aanstaande en voorhanden zijn is overtuigend. De grote systemen van onze samenleving en enonomie, komen afwisselend allemaal voorbij. Ik denk dat in die variatie de kracht zit. De leidende gedachte van denken in schaarste naar denken en handelen in overvloed vind ik een enorm aansprekende paradigmawisseling. Ik zie tal van opties na lezing van dit boek. Een aantal oplossingen schreeuwt om verdere doordenking. Ik vind dat het SCP moet bijdragen aan inzichten en oplossingsrichtingen die de omslag ondersteunen.

Het verkoopprijs van het boek “Nooit Af” is €24,95.
De normale kosten voor de dinerlezing zijn € 25 per persoon inclusief het diner, een drankje en koffie/thee.
Boekhandel Het Logboek biedt u het boek, de lezing, het diner, een drankje en koffie of thee aan voor € 40.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel.

U kunt zich ook alleen voor de lezing opgeven. Kosten € 10 per person.

We beginnen om 18.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

Nog even een gevoel krijgen over de onderwerpen van een aantal van de afgelopen lezingen?

Als uw op de hoogte wilt worden gehouden over de lezingen, meldt u dan hier aub aan.

Opgave is via onderstaand opgave formulier of via email naar lezing@hetlogboek.org.
Natuurlijk kunt u zich ook gewoon komen aanmelden in de boekhandel.

Opgave formulier

Wij geven ons op voor de lezing (vink uw keuze aan):
Maarten van Rossem: Populisme, 21 februari 2017 alleen lezing
Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Naam metgezel (indien van toepassing)

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.