9 oktober 2017

Dinerlezing “White man, niet doen!”, 21 november 2017

Door hetlogboek

Annelies Kok is een regelmatige bezoeker van onze dinerlezingen.

Ze is ook in inwoner van Zwiggelte.

En ze heeft haar eerste boek geschreven!

Wij zijn trots dat ze haar debuutroman komt presenteren in een dinerlezing.

En dat doen we natuurlijk in het oergezellige restaurant De Klipper in Zwiggelte.

Op dinsdag 21 november.

 

 

Het verhaal van het boek is deels waar gebeurd, deels had het zo kunnen gebeuren. Annelies zal vertellen hoe het boek tot stand is gekomen. En ze geeft een inkijkje in het verhaal:

Als  Maxwell, een Nigeriaanse internist, een baan krijgt in zijn geboorteland, gaan de Engelse Francesca en hun twee kinderen met hem mee. Een aantal jaren later overlijdt Maxwell echter aan een hersentumor. Volgens de traditie is Maxwells oudste broer nu verantwoordelijk voor Francesca en de kinderen. Hij misbruikt zijn macht en daarmee komt Francesca diep in de problemen.

Het is 1982. Judiths man wordt door Shell uitgezonden naar Port Harcourt in Nigeria. Hoewel Judith aanvankelijk opziet tegen het wonen in een Shell-kamp, is ze ervan overtuigd dat het haar zal lukken een eigen leven op te bouwen in Nigeria. De levens van de twee vrouwen raken elkaar. Judith besluit Francesca te helpen bij haar vlucht uit Nigeria. Dit heeft  voor iedereen ingrijpende gevolgen.

White man, niet doen! is het verhaal van twee blanke vrouwen en hun moeite om zich aan te passen aan de Nigeriaanse samenleving.

 

Annelies Kok (Zeist, 1954)  is fysiotherapeut. In de jaren tachtig woonde zij een periode in Port Harcourt in Nigeria, waar haar man voor Shell werkte. Sinds een aantal jaren schrijft ze artikelen voor de Historische Vereniging in haar Zwiggelte. White man, niet doen! is haar romandebuut.

Het boek is gebaseerd op de ervaringen die Annelies beleefde in de periode die ze zelf in Nigeria woonde. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw. In een Shell-kamp. Afgeschermd van de echte wereld buiten de hekken.

Ze zal over deze periode vertellen. Tevens wil ze het land Nigeria belichten: hoe de etnische spanningen, die nu ook het land beheersen, er al sinds de onafhankelijkheid van het land in 1960 geweest zijn. Ooit was het Biafra, nu Boko Haram.

 

De kosten voor de dinerlezing zijn € 25 per persoon inclusief het tweegangen-diner en koffie of thee.
U kunt zich ook alleen voor de lezing opgeven. Kosten € 10 per person.
Inloop is vanaf 18.30 uur. Het diner begint om 19.00 uur. De lezing om 20.00 uur.

Locatie: Restaurant De Klipper, Hoofdstraat 24, Zwiggelte

Nog even een gevoel krijgen over de onderwerpen van een aantal van de afgelopen lezingen?
Als uw op de hoogte wilt worden gehouden over de lezingen, meldt u dan hier aub aan.