25 maart 2017

Dineropera “Orfeo” 11 juni 2017

Door hetlogboek

Op zondag 11 juni vieren wij net als vorig jarig de zomerafsluiting van onze dinerlezingen in het bijzondere restaurant/kookatelier van Joop Zwiep in Zweeloo. Joop is eigenaar van voormalig Michelinster-restaurant Idylle en onze gastheer.

 

Tussen de gangen door wordt u meegenomen in de wereld van de opera. Quirine Melssen is een geschoolde klassieke sopraan. Door haar theaterachtergrond is zij uniek in haar aanpak van de klassieke zang. Zij ontwikkelt zelf voorstellingen waarbij humor, absurdisme en interactie enerzijds en ingetogenheid en ontroering anderzijds centraal staan. Vanavond neemt zijn ons mee in de opera “Orfeo ed Euridice” van Willibald von Gluck.

 

 

Orfeo gaat de onderwereld in om zijn geliefde Euridice op te halen uit de dood en mag daarbij niet naar haar omkijken. Waarom is dat eigenlijk zo moeilijk? Hoe ziet de onderwereld er uit? Wil Euridice daar eigenlijk wel weg? Waarom is de god Amor zo’n irritant ventje? Wiens schuld is het dat Orfeo tòch omkijkt? Al deze vragen en een hoop mooie muziek komen aan de orde in deze instant comedy.

“Het wordt een avond instant comedy, met beroemde aria’s, vileine, wraakzuchtige diva’s, een onovertroffen Hoge C en – last but not least – klassieke rap. Quirine Melssen performt, entertaint én ontroert, samen met pianist Jorrit van den Ham.”

Quirine Melssen neemt zowel leek als kenner mee in de krochten van de opera.

 

Bij elk van de bijzondere gerechten waar Joop ons weer mee gaat verrassen, heeft hij ook een mooie wijn uitgezocht.

Kom genieten van deze bijzondere avond op deze mooie locatie in het historische Zweeloo.

De kosten voor de dineropera zijn € 75 per persoon inclusief het welkomstdrankje, een gastronomisch, uitgebreid driegangen-diner en exclusieve wijnen bij elke gang en koffie of thee en friandises na.

 

  • U bent welkom vanaf 17.00 uur.  Bij mooi weer staat het aperitief klaar in de bijzondere kruidentuin van Joop.
  • Het diner begint om 17.30 uur en de avond eindigt om een uur of acht.
  • U kunt zich met de opgave-button hiernaast opgeven en in het opgaveformulier aangeven of u bijzondere eetwensen heeft.
  • De dineropera is bijna volgeboekt. Als u zich nu opgeeft, komt u op de wachtlijst en hoort u zo spoedig mogelijk of er nog plaats is.

Locatie: Kookatelier Joop Zwiep , Kruisstraat 21, 7851 AE  Zweeloo.

 

Nog even een gevoel krijgen over de onderwerpen van een aantal van de afgelopen lezingen?
Als uw op de hoogte wilt worden gehouden over de lezingen, meldt u dan hier aub aan.